Lukassen Tweewielers

Kan ik een leasefiets én een leaseauto rijden?

Jazeker! Voor werknemers die in een leaseauto van de zaak rijden is het zelfs zeer aantrekkelijk om een leasefiets erbij te nemen. Er is immers geen sprake van een onbelaste reiskostenvergoeding, waardoor een leasefiets al gauw aantrekkelijk uitpakt.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij de selectie van een nieuwe leaseauto niet het gehele leasebudget op te maken. Je kunt dan van het restant een schitterende e-bike of zelfs een speed pedelec in de schuur parkeren.

Fietslease en autolease combineren

Het is afhankelijk van de afspraken die je met je werkgever maakt hoe aantrekkelijk kiezen voor een leasefiets werkelijk voor je uitpakt. Naast de 7% bijtelling die je optelt bij je bruto inkomen, zijn er ook nog de leasekosten, waarbij onderhoud, reparatie en verzekering zijn inbegrepen. Eigenlijk net als van toepassing op je leaseauto. Het goede nieuws: je kunt niet alleen naar het werk fietsen op klantloze dagen, je mag je nieuwe e-bike ook nog eens privé gebruiken, zo vaak als je wilt.

Lees en bekijk de brochure

Samen afspraken maken

Met je werkgever spreek je af welk aandeel hij neemt in de leasekosten. Als je, zoals hierboven gesuggereerd, niet je gehele beschikbare budget aan autolease besteedt, zullen veel werkgevers niet moeilijk doen over de fietsleasekosten. Je werkgever is immers niet duurder uit, maar kan zich wel verheugen op een medewerker die wat vaker in beweging is.

Daarnaast is fietsen natuurlijk aanmerkelijk minder belastend voor het milieu dan autorijden. Iets dat bij veel bedrijven steeds meer een belangrijk argument wordt, om redenen van een gewenst groen imago.

Wij regelen alles voor je!

Om het je extra gemakkelijk te maken zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw leasefiets goed geregeld wordt en zorgen dat de afhandeling tussen je werkgever en de leasemaatschappij vlekkeloos verloopt. Je hoeft dus niet zelf een aanvraag- en bestelproces te doorlopen. Kom gerust naar onze winkel en wij helpen je verder! Bij Lukassen Tweewielers hebben wij ons in de afgelopen periode namelijk in hoog tempo gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de (elektrische) leasefiets.