Lukassen Tweewielers

Verstand van e-bikes

Zorgeloos genieten van elektrisch fietsen

De elektrische fiets heeft in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere plaats ingenomen in onze winkels. En niet alleen daar, ook in onze werkplaats is de e-bike niet meer weg te denken. Wij werken met de modernste apparatuur om ook de elektrische fiets snel en vakkundig op de juiste manier te onderhouden en repareren.

Onze mensen zijn e-bike specialisten geworden

Wij konden natuurlijk niet volstaan met alleen wat nieuwe apparatuur. Het was even belangrijk om ook onze mensen nieuwe vaardigheden aan te leren. Dit proces hebben wij volledig doorlopen, onze mensen zijn inmiddels ervaren e-bikespecialisten geworden.

Alleen het beste…

We verkopen uitsluitend e-bikes van de beste, vaak Nederlandse, merken zoals Sparta en Gazelle. Maar ook sterke buitenlandse merken zoals Koga, Cube en Riese & Müller hebben een vaste plek in ons assortiment. Mede door de komst van de elektrische fiets hebben we in de afgelopen jaren afscheid genomen van merken die niet aan onze e-bike kwaliteitsnorm konden voldoen. Daarmee willen we zeggen: we doen het goed óf we doen het niet.

Accu service

Wij beschikken over professionele testapparatuur. Veel elektrische fietsen kunnen hierop aangesloten worden voor een diagnose. Dit stelt ons in staat om alle belangrijke data vanuit uw fiets te kunnen inzien. Denk aan storingen, de kilometerstand, welke snelheidsstanden (in welke mate) gebruikt werden en nog veel meer. De informatie die wij krijgen uit het systeem vertelt ook veel over de accutoestand en de te verwachten actieradius op dat moment. Zodoende kunnen wij u een betrouwbaar advies geven over de status en levensduur van de accu op uw e-bike.

Accu repareren of vervangen?

Wanneer een accu problemen vertoont, kunnen sommige accu’s gereviseerd worden. Er worden dan nieuwe cellen in de behuizing geplaatst. Andere accu’s, waarbij dit type reparatie niet mogelijk is, moeten na verloop van tijd vervangen worden. De gemiddelde accu zal een technische levensduur hebben van tussen de 5 en 7 jaar. Let op: een nieuwe accu zal naar verwachting tussen de 400,00  en 750,00 euro kosten. Wilt u genieten van zorgeloze zekerheid? Vraag ons dan na 3-4 jaar naar een scherpe inruilprijs. Wij kunnen u altijd een aantrekkelijk voorstel doen voor een compleet nieuwe e-bike. Zo kunt u tot in lengte van jaren met veel plezier genieten van een perfect rijdende elektrische fiets.